top of page

OM OSS

Ålesund Kammerkor
 

Korets kunstneriske leder er Ragnhild Eide Akslen

Vi øver på Ålesund Kulturskole mandager kl. 18:45 - 21.30

OM KORET

 

Ålesund Kammerkor har siden starten i 1980 hatt hovedvekt på klassisk europeisk korlitteratur. Koret sikter mot å holde et høyt kunstnerisk nivå og å fremføre et allsidig repertoar – så vel kirkelig som profant.

Kammerkoret er i stadig utvikling og de siste årene har klassisk og nyskrevet a cappellamusikk vært et satsingsområde.  Ålesund kammerkor henter sitt repetoar fra kirkemusikken, folkemusikken og klassiske storverk der koret gjerne samarbeider med andre kor, orkester og sammensatte musikergrupper.

NOE AV DET KORET HAR GJORT:

 

Ålesund Kammerkor har deltatt på Festspillene i Bergen - i 1981,  på avslutningskonserten i 2011 med Verdis Requiem og åpningskonserten med urfremføringa av Stemmer av Orlando Gough  i 2014.

 

Ålesund Kammerkor har fremført store verk som: Matteuspasjonen, Juleoratoriet og Johannespasjonen av Bach, Mozarts Requiem, Händels Messias, Ein Deutsches Requiem av Brahms, Duruflés Requiem,  Rossinis Petite Messe Solennelle, Bernsteins Chichester Psalms, Mozarts messe i G minor, Haydn – Skapelsen og Carmina Burana av Orff.

 

I 2001 var Ålesund Kammerkor kjernen i koret som sammen med musikere - og under dirigent Arild Remmereit, hadde flere konserter og seminar under den kombinerte kurs- og klassiske musikkfestivalen Fjord Cadenza. I 2013 urfremførte koret verket Du mor av komponist Kjell Flem. Verket er for åtte-stemmig kor og ble skrevet til Ålesund Kammerkor.  Koret har også fremført flere av Kjell Flems verk.

Under Ålesund bys 150-årsjubileum i 1998 uroppførte koret to bestillingsverk spesielt komponert for Ålesund Kammerkor. The Brazz Brothers v/Helge Førde sto for Meteoromanti (gresk for kunsten å spå været) og Magnar Åms Gateidyll som er et a cappellaverk. The Brazz Brothers fremførte musikken til Meteoromanti og Magnar Åm dirigerte koret under Gateidyll.

 

Ålesund Kammerkor har også urfremført et Credo bestilt av Egil Hovland. Verket ble fremført på fjernsyn under Stord Internasjonale korfestival. Samme år var koret festivalkor under Knut Nystedt på Norsk Musikkfestival på Innerøy der de fremførte utelukkende hans musikk.

 

Koret har urfremført ei jazzmesse bestilt av Helge Hurum sammen med Oslo Sporveiers Storband i Sagene kirke tidlig på 90-tallet.

 

Ålesund kammerkor har hatt et tett samarbeid med Ålesund Kammermusikkfestival siden oppstarten og i 2011 var koret på turné med tango-operaen Maria de Buenos Aires av Piazolla sammen med orkester og argentiske tangodansere. Koret har også deltatt sammen med Ålesund storband i Duke Ellingtons Sacred Concert.

 

Koret har samarbeidet med ledende teaterkrefter i Ålesund, som Eva Mørkeset og Astrid Overaa, noe som medførte til blant annet oppgaver som syngende servitører på kulturscena Teaterfabrikken.  

 

Ålesund kammerkor har også samarbeidet med folkemusikeren Annbjørg Lien, Punsj og The Scolars fra England.

 

Ålesund Kammerkor har også fått Ålesund kommunes kulturpris.

Ålesund kammerkor deltok på Grieg International Choir Festival i 2004 og konkurrerte i kategoriene sakral musikk og folkemusikk.

bottom of page